MON PETIT AVATAR

Wednesday, August 3, 2011

Shrimp Roll



I am obsessed with shrimps and you can find nothing but at least a kilo of shrimp in my freezer. What do I do with all the shrimps? It is quite easy: stir-fried, sautéed, deep-fried, or shrimp pasta, shrimp curry, shrimp salad, shrimp balls, etc. Whenever I am craved for finger food, shrimp roll is a sure bet: you won’t be disappointed and it is also so easy to make. Believe me, I consider myself as an incompetent cook and my shrimp roll turns out ok. I mixed the ground shrimp with a bit of ginger, garlic, light soy sauce, sesame oil and pepper. Then I put the mix onto the gyoza skin, and roll the sheet. I don’t have wonton sheet or spring roll sheet for the moment, so I use gyoza skin instead.  Then put the roll in the pan, fry them twice in medium heat and serve with mayonnaise. That’s could be a recipe for gaining weight, don’t you agree?



15 comments:

မိုးေငြ႔...... said...

တို႔စားဖို႔ အခ်ဥ္ေရေလးပါ တင္ေပးဦးေလ....။ တီးတိုင္မ္းေလးမွာ ေကာ္ဖီနဲ႔ျမည္းသြားတယ္...။

Mon Petit Avatar said...

အခ်ဥ္လား ပ်င္းလို႕မလုပ္ျဖစ္ဘူး မိုးေငြ႕ေလး။ ရွိတဲ့ mayonnaise နဲ႕တို႕စားလဲရတာပဲဆိုျပီး။အခုေတာ့ ပ်င္းတာလူသိကုန္ျပီ ဟီးဟီး။

rose said...

They seem so delicious... I eat 2 rolls, sis :) I love shrimp too...

An Asian Tour Operator said...

ပုစြန္ေကာ္ျပန္႕ ဆို ထမင္းလြတ္ စားေလ့ရွိတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေမွ်ာခ် စရာ တခုခု ပါမွ..။ :P

Mon Petit Avatar said...

ပုဇြန္ေန႕တိုင္းစားလြန္းလို႕ ငယ္ငယ္တုံးက ပုဇြန္လုံးေၾကာ္ လို႕စၾကတယ္။ ကိုယ္တိုင္ကလဲမစားရမေနႏိုင္ဆိုေတာ့ စိတ္မဆိုးအားဘူး Rose ေရ။

ဝိုင္ျဖဴရမယ္ ဝိုင္နီရမယ္ ဝီစကီရမယ္အဲ Duty Free မွာေျပာပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ဝိုင္ျဖဴရမယ္ ဝိုင္နီရမယ္ အေအးရမယ္ ေကာ္ဖီရမယ္ လဘက္ရည္ ေရေႏြးၾကမ္းရမယ္။ ေျပာရင္းဆိုရင္း တခုခုေသာက္ခ်င္လာျပီ။

စူးႏြယ္ေလး said...

အရင္က ႐ွမ္းကန္မွာ အာလူးပုစြန္လိပ္ စားခဲ႔တာ သတိရတယ္။ အခုလုပ္ထားတာ အာလူးခ်ပ္ေလးေတြနဲ႔လို႔ ထင္ေနတာ။ ႀကိဳက္တယ္။

Mon Petit Avatar said...

ဟုတ္သားပဲ စူးႏြယ္ေလးေျပာမွသတိရတယ္ ေက်းဇူးေနာ္။ အာလူးျခစ္ေပးမည့္လူရွိရင္ လုပ္စားဦးမွပဲ။

Nyi Linn Thit said...

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးလာေစမယ့္ recipe ဆိုတာေတာ့ ေသခ်ာတယ္၊ အခု ၾကည့္ေနရင္းေတာင္ ဗိုက္ေတြဆာလာလို႔...၊ Btw..ေနာက္ဆံုး ပံုေလးရဲ႕ DoF မိုက္တယ္ဗ်..။ း)

Mon Petit Avatar said...

အိမ္မွာေတာ့ ဆာတက္လြန္းလို႕ စူပါဗိုက္ဆာ တဲ့ ကိုညီလင္းသစ္။

Iora said...

wow...so inviting. I am dying to eat.
iora

SHWE ZIN U said...

ေကာဖီေလး နဲ႕ ၿမီးစမ္းသြားပါတယ္ဗ်ာ

ခင္မင္တဲ႕
ေရႊစင္ဦး

Mon Petit Avatar said...

အိုင္အိုရာ နဲ႕ မမေရႊဇင္ေရ အေၾကာ္နဲ႕ ေကာ္ဖီနဲ႕ဆို တကယ္လိုက္တယ္။အဲ အခုေတာင္စားခ်င္လာျပန္ျပီ။

mstint said...

ပုစြန္ေကာ္ျပန္႔လိပ္ဆိုရင္ တစ္အိမ္လံုးႀကိဳက္တယ္။ မန္းက်ည္းမွည့္ ဆား ထန္းလ်က္ ငရုပ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ေရာစပ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္တယ္ း))
နည္းလမ္းေကာင္းေလးမွတ္သြားတယ္။ ေက်းဇူးပါကြယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစေနာ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Mon Petit Avatar said...

Thank you so much Aunty Tint for recommending and sharing the dipping sauce recipe. I will try to make that next time.

မအိမ္သူ said...

That's my favourite too, looks so yummy...

Post a Comment